08-05-2022 : SVSH 1 - EGCHEL 1 : 6 - 0

Egchel heeft met 6-0 verloren van koploper SVSH. Door deze overwinning werd de ploeg uit Someren-Heide officieus kampioen in de 5e klasse C. Officieus, want Nieuw Woensel uit Eindhoven kan nog op gelijke hoogte komen als het geen steken meer laat vallen en SVSH alles verliest. Niemand die nog gelooft in dat scenario. Op het zonovergoten sportpark in Brabant was al alles voorbereid op een daverend kampioensfeest: vuurwerk, oranje sjaals, shirts, vlaggetjes, camera’s, bier, etc. Nu nog de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Verkooijen. Egchel trad wederom incompleet aan door de blessures maar de mannen die op het veld stonden deden hun uiterste best. SVSH wist pas in de 25e minuut de score te openen door Lex Klaver. Frank Gielen kreeg namens Egchel de eerste mogelijkheid voor de bezoekers maar zijn schot ging naast. Op slag van rust bracht Mike van de Moosdijk de stand op 2-0. Niek Verschaeren loste na rust Lex Verstappen af. Al gauw werd het 3-0 voor de thuisploeg door Wesley Maas en kon er voorzichtig aan het kampioenschap gedacht worden, temeer daar de tussenstand bij Nieuw Woensel in het voordeel van SVSH was op dat moment. Stefan Schroen verving Frank Gielen. Egchel kwam weinig meer aan echte aanvallen toe en moest toezien dat Erwin Toonders met een zuivere hattrick de stand binnen 20 minuten naar 6-0 tilde. Egchel keeper Kars Titulair voorkwam met enkele fraaie reddingen een grotere achterstand. Het bleef tenslotte bij 6-0 voor SVSH maar het officiële kampioenschap was nog geen feit omdat Nieuw Woensel toch nog had gelijk gespeeld tegen Tongelre. Het feest in Someren-Heide zal er niet minder om zijn geweest. Donderdag speelt Egchel de uitwedstrijd tegen RKSVV in Swartbroek (19.30 uur) en komende zondag is het vrijaf.