01-05-2022 : EGCHEL 1 - OLYMPIA BOYS 1 : 1 - 3

Egchel heeft tegen Olympia Boys uit het Brabantse Ommel met 1-3 verloren. Pas in de laatste 10 minuten werd het verschil duidelijk. Tot die tijd deed Egchel niet veel onder voor de gasten. Het kon vandaag t.o.v. verleden week weer beschikken over Sami Amhaouch en Frank Gielen maar zag Luuk Timmermans afhaken in de warming up. Dus werd er weer een beroep gedaan op spelers uit het 2e en de jeugd. Scheidsrechter op deze eerste meidag was de 23 jarige Kawa Khalaf uit Geleen die met het openbaar vervoer naar sportpark de Wietel was afgereisd, hulde ! Hij floot een prima duel. De start voor Egchel was weer slecht, al na 2 minuten werd het 0-1 door Brent Vulders. Frank Gielen had even later de gelijkmaker op zijn schoen maar hij schoot in kansrijke positie tegen de keeper aan. Daarna kwam Egchel  goed weg bij 2 gevaarlijke kopballen net over het doel. Een paar kansjes voor de rust voor de thuisploeg maar geen treffers. Na de thee weer een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met wat vrije trappen en corners aan beide kanten. Jeugdspeler Bart Doensen kwam in het veld voor Ryan Bruisten. Nadat een schot van Olympia Boys nog de Egchelse lat had geraakt kwamen de gasten in de 80e minuut middels een schot over keeper Kars Titulair op een 0-2 voorsprong door wederom Brent Vulders. Een andere jeugdspeler Sten van Schaijk loste Leon Teeuwen af en even later Niek Verschaeren Roel Reinders. Olympia Boys wisselde gedurende de 90 minuten maar liefst 4 keer. Het venijn zat hem in de staart. In de 88e minuut mocht Egchel een strafschop nemen na een overtreding in de 16, Frank Gielen zorgde voor 2-1. Twee minuten later een pingel aan de andere kant, Brent Vulders maakte vanaf 11 meter zijn derde van de dag, 1-3. Einde wedstrijd. Egchel had inzet en strijd getoond maar moest toch haar meerdere erkennen. De volgende wedstrijd is het uitduel tegen de a.s. kampioen SVSH uit Someren-Heide.