Egchel veteranen

12-11-2022 : 10 Baarlo - Egchel : 1 - 5
Doelpunten: Paul Ververgaert 4x, Rick Wilms

19-11-2022 : 11 Egchel - VV Kessel : 2 - 0

Van onze CORrespondenD (Marcel):

Op een sfeervol verlicht bijveld 2 traden de oranjehemden aan tegen een gewichtig Kessel. Vele toeschouwers trotseerden de kou en genoten van een flitsende start aan Egchel zijde. Deze sterke start met erg veel kansen werd gevolgd door een soort van vechtvoetbal en dan kom je al gauw bij onze Australische vriend Rudy uit die het veld in moest omdat Dennis-the-menace er geblesseerd  van af moest. Door het missen van al die kansen bleef Kessel hopen op een mooie, (dit keer geen raket-), aanval van de Kesselse Oekrainers voorin en mogelijk een doelpunt. Maar onze showkeeper hield wederom met gemak zijn doel schoon en leed vooral kou (“maatje pink”). in de rust, onder het genot van een mierzoete thee, werd vooral rust gepredikt door Johan en wie anders dan hem kan dat het beste verwoorden ? Marco verving Ferhat of is het Ferhart? Na rust werd Rick gehaakt in de 16 en scheidsrechterD Ralf wees naar de stip; Rick liet de pingel over aan Roy en ditmaal trof hij wel doel. Maar na een enorme misser daarna haalde mede-leiderD Johan hem er uit voor…jawel Johan. Rudy scoorde nog na een scrimmage (typisch spelmoment voor een Aussie) en Johan liet zien hoe langzaam hij inmiddels geworden is. Het is wachten op het moment dat hij door een rollator wordt ingehaald....Ruud nog binnen de lijnen voor John maar het spel kabbelde nu voort. Ral blies voor het einde en de 3 punten waren binnengeharkt en Egchel blijft aan kop van de stand en de play-offs zijn serieus binnen handbereik. Volgende weak oeth noar ‘Oppe Ruiver’.

26-11-2022 : 12 Reuver - Egchel : afgelast

26-11-2022 : America - Egchel (vr) : 0 - 4
Doelpunten: Rudy Tielen 2x, Roy Teeuwen, Rick Wilms

Vandaag stond eigenlijk de wedstrijd uit tegen ‘Oppe Ruiver’ op het programma, maar omdat ze daar blijkbaar geen elf man met voetbalschoenen meer bij elkaar wisten te vinden, ging deze match niet door. LeiderD Dave had dat al tijdig in de smiezen en had voor ons een tripje naar America gepland. Op een matig verlicht veld werd er afgetrapt voor een vriendschappelijke pot voetbal. Egchel was niet onder de indruk van America, ook al zijn zij in tegenstelling tot Egchel wel vertegenwoordigd in Quatar. Egchel beschikte vandaag namelijk ook over two American’s, Texaanse vlaggerD Ron, en gastspeler Chris Cubano. Tel daar nog de door de prestaties van de Socceroos geïnspireerde ‘Aussie’ Rudy bij, dan hadden toch wel wat internationale ervaring in het team. Daarnaast hadden we Tom Vaessen als extra centrale verdediger erbij, welke een prima pot voetbal op de mat legde. (De contractbesprekingen met Tom zijn inmiddels gestart). Egchel begon goed aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een goede kans voor Ferha(r)t. Helaas ging de bal net voorlangs. Na enkele schoten op doel, waaruit niet werd gescoord, een vrije trap van Ad, welke niet goed werd verwerkt door de Americaanse keeper. Rick W. was er als de kippen bij om in de rebound te scoren (0-1). Hierna werd America wat feller en moest stand-inn keeper Rudi tot twee keer toe redding brengen. Zo werd met 0-1 de thee gehaald. In de rust werden er wat tactische omzettingen en wissels doorgevoerd door Johan ‘van Gaal’ waardoor we weer iets meer grip kregen op het spel in de 2e helft. Na een goede aanval stond Rudy op de goede plek om de 0-2 binnen te tikken. Een paar minuten later stond Roy bij een hoekschop op de juiste plek om de 0-3 binnen te koppen. Wedstrijd beslist ! Al dacht America daar anders over. De mannen van ‘Rowwen Hèze’ gooiden er nog een schepje bovenop en had daarna het meeste balbezit. Echter de Egchel-gelederen bleven vandaag gesloten. Sterker nog, bij een mooie aanval vanuit het middenveld werd wederom gescoord. Weer was het ‘Aussie’ Rudy (I think I’ve found some form) die op de juiste plek stond (0-4). Na 70 minuten werd met een tevreden gevoel de kleedkamer opgezocht, waarna de ‘frikandelletjes’ op ons stonden te wachten in de kantine. Helaas voor John en Roy, want die stonden de gasrekening van America nog wat omhoog te douchen, dus te laat voor de lekkernij. Voor de 5e week op rij werd er gewonnen en dan smaken de pilskes wel lekker. Het was nog even lastig om van het sportpark weg te komen, daar het er pikkedonker was. Gelukkig knipperde er wat autolampjes die ons de goede kant op wezen. Bij Manders werd er door een aantal nog verder gefeest bij de Liedjesavond van CV de Kemphazen, waaronder leiderD (en zangerD) Johan. Volgende week: Thoes tegen: (Sjoën Helje) Dörp, het laatste potje voor de winterstop.