Egchel 1

Seizoen 2020 - 2021

Standen

11-10-2020 | EGCHEL 1 - NIEUW WOENSEL 1 : 1 - 3

Egchel heeft niet voor een stunt gezorgd door koploper Nieuw Woensel op een nederlaag te trakteren. Het werd 1-3 voor de bezoekers uit Eindhoven. Egchel miste een viertal basisspelers maar de vervangers kweten zich prima van hun taak zodat de lijstaanvoerder de punten bepaald niet cadeau kreeg. Scheidsrechter Geert van der Zanden moest een uurtje vanuit Uden rijden om deze wedstrijd in goede banen te leiden en hij deed dat met verve. Het was een troosteloze aanblik op sportpark de Wietel (geen toeschouwers aanwezig) maar de start van het duel was veelbelovend. Al na 2 minuten opende Frank Gielen de score voor Egchel op aangeven van Paul Ververgaert, 1-0. Echter een minuut later was de stand al weer gelijk door een treffer van Max Brockbernd, 1-1. Zes minuten daarna kwam Nieuw Woensel op voorsprong na een vlotte aanval, 1-2 door Louange Kinsungila. De gasten hadden weliswaar het betere van het spel, de thuisclub compenseerde dit met veel inzet en strijd. Paul Ververgaert kreeg na een half uur dé kans op 2-2 maar faalde oog in oog met doelman Bart Sieben. I.p.v. 2-2 werd het na 35 minuten 1-3 door Frank Hiemstra: een corner kon Egchel keeper Bjorn Oomen in eerste instantie nog pareren maar in de rebound was hij kansloos. Na de rust was Nieuw Woensel over het algemeen de betere ploeg maar Egchel wist zich prima te weren. Er kwamen nog wel wat kansen over en weer, echt grote kansen bleven uit zodat de stand bij rust, 1-3, ook de eindstand werd. De koploper verstevigde de eerste plaats in de stand, Egchel kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en zich opmaken voor volgende week. Crescentia uit Tungelroy komt op bezoek.