Egchel 1

Seizoen 2018 - 2019

Standen

19-05-2019 | LEUNEN 1 - EGCHEL 1 : 2 - 1

Egchel heeft in de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen een nipte 2-1 nederlaag geleden in en tegen Leunen. De winnende treffer voor de thuisploeg viel vlak voor tijd. Op het fraaie sportpark ’t Klaverblad floot arbiter Ger Driessen uit het Zuid-Limburgse Grevenbicht. Egchel begon slap aan het duel, Leunen was de betere ploeg in deze fase. Toch zou de ploeg van trainer Jonn Smedts op voorsprong komen in de 20e minuut. Colin Bruisten bracht met een steekbal topscoorder Frank Gielen in stelling, deze rondde prima in de verre hoek af, 0-1. Leunen kreeg de kans op 1-1 na ruim een half uur. Een overtreding op Ryan Bruisten werd niet bestraft en uit de daaropvolgende tegenaanval schoot een Leunense aanvaller in kansrijke positie naast het doel van keeper Bjorn Oomen. Na de thee werden de broers Colin en Ryan Bruisten vervangen door Rik Rambags en Koen Schroijen. Egchel moest terug en kwam weinig meer aan echt aanvallen toe. Na een klein kwartier kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Nadat in eerste instantie de bal tegen de lat was beland schoot Stefan Jacobs het leer in de rebound tegen de touwen, 1-1. De thuisploeg ging op jacht naar de winnende treffer. De gasten kwamen er weinig meer uit. Het warme weer begon ook zijn tol te eisen waardoor de vermoeidheid toesloeg. Er werd nog een paar keer geappelleerd voor strafschop voor Leunen maar de arbiter liet telkens doorspelen. Vlak voor tijd viel de beslissing. Een als voorzet bedoelde voorzet van Wouter Lenssen viel via de verste paal binnen, 2-1. Einde wedstrijd. Komende zondag speelt Egchel de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Grashoek, dat vandaag verrassend verloor en het kampioenschap niet meer in eigen hand heeft. Leunen sluit af in en tegen Kwiek Venlo.