Egchel 1

Seizoen 2019 - 2020

Standen

10-11-2019 | EGCHEL 1 - S.V. LOTTUM 1 : 0 - 2

Egchel heeft met 0-2 verloren van S.V. Lottum. Op sportpark de Wietel werd het een verdiende 0-2 overwinning voor de koploper. De vandaag in het blauw gestoken gasten hadden over de hele wedstrijd bekeken het betere van het spel. Egchel toonde weliswaar veel strijd en inzet maar moest het eindelijk afleggen tegen de nummer 1. Na een minuut stilte wegens het overlijden van Egchel icoon Peter Wilms floot arbiter Rinus Kanning uit Venray voor het begin. Egchel trad aan met Bjorn Oomen als doelman i.p.v. de geblesseerde Jeroen van Knippenberg. Frank Gielen moest verstek laten gaan met een lichte blessure, Joey Ritter verving hem. Sander Janssen nam plaats op het middenveld. Lottum had wat meer balbezit en Egchel kwam na een klein half uur goed weg toen een uit een scrimmage de bal tegen de paal belandde. In de 39e minuut kwamen de blauwhemden op 0-1 toen Denny Bongers Egchel keeper Bjorn Oomen het nakijken gaf. Na de rust kwam Ryan Bruisten binnen de lijnen voor Sander Janssen. De koploper vergrootte al in de 1e minuut de voorsprong. Uit een snelle aanval over links was het Johan Vullings die uit de voorzet prima afrondde, 0-2. Kai Baetsen loste Joey Ritter af. Egchel gaf zich niet zomaar gewonnen. Het bleef knokken voor een beter resultaat. Het spel speelde zich dan ook steeds meer op de helft van de tegenstander af. Gido van Lier verving de licht geblesseerde Paul Ververgaert en ook bij Lottum even later een wissel: Peter in ’t Zandt voor Jean Custers. In de 84e minuut was de aansluitingstreffer bijna een feit. Luuk Timmermans schoot van grote afstand tegen de lat, de terugspringende bal werd door invaller Gido van Lier naast gewerkt. Na ruim 90 minuten kwamen de eindcijfers 0-2 in de boeken. Aan inzet en strijd lag het niet maar de opponent was vandaag beter. Komende zondag wordt het restant uitgespeeld van de in september gestaakte wedstrijd Egchel – Kwiek Venlo. Te spelen nog 46 minuten met een 1-0 voorsprong voor de oranjehemden.