Egchel 1

Seizoen 2018 - 2019

Standen

26-05-2019 | EGCHEL 1 - GRASHOEK 1 : 1 - 3

De derby Egchel – Grashoek is op de laatste speeldag van de competitie geëindigd in een 1-3 overwinning voor de bezoekers. Egchel, de ploeg van trainer Jonn Smedts uit Meijel was zeker niet de mindere van de ploeg van trainer Nelis Luijten (eveneens uit Meijel), maar wist verschillende goede kansen niet te benutten. Een gelijkspel zou dan ook verdiend zijn geweest. Grashoek had na de nederlaag van verleden week tegen VOS nog een minimale kans op het kampioenschap. Het was vandaag lang wachten op de tussenstanden bij VOS en United maar rond half 5 kwam het verlossende bericht uit Wellerlooi: United kampioen in de 5e klasse D. Voor Grashoek, VOS en Lottum rest de nacompetitie. Egchel – Grashoek trok een redelijk aantal toeschouwers (waaronder het kampioensteam Grashoek 2, proficiat) en stond onder leiding van Pieter Peerenboom uit Volkel. Hij floot een prima sportieve partij zonder kaarten. Nadat Grashoek de eerste kans van de wedstrijd had gemist kwam Egchel na 21 minuten op voorsprong. Lex Verstappen bracht Frank Gielen in stelling en deze rondde fraai af, 1-0. Lang mocht de thuisploeg niet nagenieten want een minuut later bracht Erwin Peijnenburg met een halve omhaal de stand weer in evenwicht, 1-1. Tom Timmermans loste namens Egchel Ryan Bruisten af. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen een aantal goede mogelijkheden maar de thee werd genuttigd met een 1-1 tussenstand. Na de rust kreeg Egchel in eerste instantie prima kansen maar vergat te scoren. Weer een wissel, nu aan beide zijden: Harmen Schilder voor Chris Hunnekens (Grashoek) en Koen Schroijen voor Sami Amhaouch (Egchel). Na een uur spelen kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Uit een corner kopte Marco Sijben binnen, 1-2. Het duel bleef aantrekkelijk met kansen over en weer. De laatste dubbele wissel: Stan Cuijpers voor Erwin Peijnenburg (Grashoek) en Nordin Sadiki voor Frank Gielen (Egchel). In de laatste minuut kwam aan alle onzekerheid een einde: Bas Gloudemans kopte wederom uit een corner binnen, 1-3. Grashoek werd dus winnaar van deze aantrekkelijke derby en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie waarin het a.s. zondag Sambeek op bezoek krijgt. Voor Egchel zit de competitie er op.