Egchel 1

Standen

RKDSO 1 - EGCHEL 1

24-02-2019 | 2 – 2

Op een zonovergoten sportpark ’t Wiltland in Lomm hebben RKDSO en Egchel de punten gedeeld, 2-2. Over de hele wedstrijd bekeken een juiste uitslag. Egchel was in de eerste helft de meest bovenliggende partij, na de rust waren de rollen omgedraaid. Arbiter van dienst was de heer van Summeren uit Valkenswaard. Hij trok maar liefst 6 keer geel, vier keer voor de thuisclub en 2 maal voor de gasten. Trainer Jonn Smedts moest door blessures enkele wijzigingen in zijn elftal doorvoeren. Mark Thiesen verving daarom de geblesseerde Luc Crommentuijn in de defensie. De oranjehemden kwamen goed uit de startblokken. Al in de 2e minuut poeierde Colin Bruisten de bal snoeihard tegen de kruising, het terugspringende leer werd door Tom Timmermans vervolgens tegen de touwen gewerkt. Ondanks protesten van de thuisploeg wegens vermeend buitenspel keurde de man in het zwart de treffer goed, 0-1. Het spel golfde vervolgens op en neer met het meeste balbezit voor Egchel. Lex Verstappen kreeg een tweetal goede mogelijkheden. RKDSO zag enkele vrije trappen over en naast gaan. Rust 0-1. Paul Ververgaert kwam in de 55e minuut binnen de lijnen voor Ryan Bruisten en hij kreeg na een goede aanval de kans op 0-2 maar miste jammerlijk. Even later kwam RKDSO langszij na een onnodig veroorzaakte vrije trap welke door Jeroen van den Hombergh werd binnen geschoten, 1-1.  We noteren de 65e minuut. Het duel werd gaandeweg nog meer gekenmerkt door veel vrije trappen over en weer met enkele gele prenten tot gevolg. Een kwartier voor tijd werd de ijverige Tom Timmermans gewisseld voor Nordin Sadiki. In de 80e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een aanval over diverse schijven schoot Jesse van Wylick de bal in de rechterbovenhoek, 2-1. Na de 3e wissel aan RKDSO zijde kwam Egchel in de 84e minuut verdiend langszij. Na een assist van Nordin zorgde Lex Verstappen voor het beslissende tikje, 2-2. De blauwhemden zetten nog eens goed aan om de volle buit in eigen huis te houden. Het kreeg daartoe ook enkele kansen maar gescoord werd er niet meer en bleef het bij een 2-2 puntendeling. Na het carnavalsweekend wordt de draad weer opgepakt met voor Egchel een uitwedstrijd tegen Kronenberg en voor RKDSO een thuiswedstrijd tegen Grashoek. Alaaf.