Update corona - nieuws / herstart competitie

Beste leden, vrijwilligers, vrienden, sponsoren en supporters,

Het kabinet heeft dinsdagavond 12 januari aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari. De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot en met 9 februari.

Op hoofdlijnen betekent dit:

• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

• De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar.

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Meer informatie van de KNVB over veel gestelde vragen m.b.t. het coronavirus en voetbal vind je hier

(Bronnen: KNVB)