Jeugdtrainingen worden hervat

Beste jeugdleden, jeugdleiders, jeugdtrainers,

Eindelijk vanavond (dinsdag 28 april 2020) te horen gekregen van de Gemeente dat we weer mogen trainen !

Echter dienen we ons met z’n allen aan de richtlijnen te houden, er zijn zowel door RIVM, als Gemeente, als NOC-NSF diverse protocollen opgesteld.

Daaruit hebben we de voor ons meest belangrijke punten gehaald en op een rijtje gezet:

• Iedereen dient zicht te alle tijden te houden aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM (handen wassen, geen handen schudden, hoesten/niezen in elleboog, papieren zakdoekjes enz. enz.).
  • Blijf thuis als je (of een speler) een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je (of de speler) weer sporten en naar buiten.
  • Jeugd van 13 t/m 18 jaar dienen zich bij de trainingen te houden aan de 1,5 meter afstand regel (zie ook de info in de app m.b.t. de leeftijd!).
  • Kantine, kleedlokalen en toiletten (uitgezonderd noodgeval) zijn gesloten, ga voor de training dus thuis naar het toilet en was je handen, douchen is dus ook niet toegestaan (thuis omkleden/voetbalschoenen aan en eventueel je eigen gevulde bidon meenemen).
  • Trainers/leiders, houd 1,5 m. afstand tot elkaar en zoveel mogelijk ook tot de spelers (leiders dus niet met z’n allen gelijktijdig in het ballenhok).
  • Geen ouders/toeschouwers langs de lijn en/of op het sportpark, brengen en halen is toegestaan tot aan de poort, hierbij geen contact met anderen en houd daarbij de algemeen geldende regels in acht, geen samenscholing van ouders.
  • Een training (geven) is geen verplichting, alles is voor zowel trainers/leiders als spelers op vrijwillige basis, als je je ergens (nog) niet prettig bij voelt, geen probleem laat het weten.
  • Gebruik altijd je gezond boerenverstand!

Even wat praktische zaken.

Er is reeds gestart met het (groot) onderhoud van de velden, de (delen van de) velden die we WEL mogen gebruiken zijn:

Panningen: De Del en op Noord veld, 1,2 en 3 (op de speelvelden alleen van 16 tot 16 meter in het midden, dus niet in de strafschopgebieden / de hoeken van de velden). Veld 4 dus NIET gebruiken.

Egchel: veld 1 (alleen van 16 tot 16 meter in het midden, dus niet in de strafschopgebieden / de hoeken) en het achterste deel van de oefenhoek.

In Panningen zou dit qua aantallen teams moeten kunnen, in Egchel wordt dit wat lastiger, zeker op maandag en woensdag.

Wellicht dat we daar moeten schuiven in dagen/tijden of misschien zelfs naar Panningen moeten uitwijken, dit bekijken we dus morgenavond (29 april), is even niet anders!

Eventuele (aangepaste) trainingen zijn te vinden op: https://rinus.knvb.nl/informatie/opstarten-verenigingsvoetbal

Laten we met z’n allen zorgen dat we weer leuk, maar vooral veilig gaan trainen.

Help elkaar, spreek elkaar netjes aan als je denkt dat iets anders zou kunnen.

Als er vragen zijn kunnen jullie bij de jeugdcommissie terecht.

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie S.V. Panningen / S.V. Egchel